ELV

Nieuws

  • Studiemiddag: Kansen voor iedereen? De toegang tot het werkveld voor vertalers

    29 januari 2024 - Evenementen

    Op woensdag 17 april 2024 organiseert het ELV, in samenwerking met de KU Leuven en de Universiteit Utrecht, een studiemiddag rond de toegankelijkheid van het werkveld. Lees verder voor praktische informatie en aanmelding.

  • brusselschrijft - oproep vertaalbeurs van de stad Brussel

    11 maart 2024

    In 2024 viert internationaal literatuurhuis Passa Porta zijn twintigste verjaardag. Passa Porta is een meertalige werk- en ontmoetingsplek in hartje Brussel, bestemd voor lezers, schrijvers, vertalers, en iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe ideeën, teksten en verhalen. Voor BRUSSELSCHRIJFT, een initiatief van de Stad Brussel, is Passa Porta de partner voor twee beurzen: één voor narratieve audio, en één voor literair vertalen.

  • Call for papers: Internationale conferentie BELTRANS

    11 maart 2024 - Evenementen

    In het kader van het BELTRANS-project zal er op 28 en 29 november een internationale conferentie plaatsvinden rondom het thema 'Boek vertalingen in meertalige staten'. Voor de conferentie is een oproep voor papers uitgeschreven. Deadline 1 april. Lees verder voor meer informatie over de conferentie en het indienen van een paper.

  • Herziene editie Alles verandert altijd vandaag gepubliceerd

    29 januari 2024

    Vandaag is de herziene editie van Alles verandert altijd gepubliceerd. Deze herziene editie werd uitgebreid met bijdragen over vertalen en stijl, over (digitale) professionele zichtbaarheid en over digitale technologie voor literair vertalers.

  • Thérèse Cornips Stipendium - Aanvraag geopend

    29 januari 2024 - Algemeen

    Aanvragen voor een Thérèse Cornips Stipendium kunnen worden ingediend door professionele schrijvers van literair werk, literair vertalers en toneelschrijvers, door samenwerkende duo’s of nog grotere groepen, al dan niet in de vorm van een rechtspersoon. Ook samenwerkingsverbanden van literair vertalers met kunstenaars of muzikanten komen in aanmerking. Lees verder om erachter te komen of je in aanmerking komt.