Kennismakingscursus Literair vertalen Turks–Nederlands

Van 08 april 2023 – tot 15 april 2023

Op zaterdag 8 april en zaterdag 15 april organiseert MasterTolken een kennismakingscursus literair vertalen Turks-Nederlands. De tweedaagse workshop wordt gegeven door literair vertaler Hanneke van der Heijden en vindt plaats in Zaandam. Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden.

Wat maakt literair vertalen zo anders dan het vertalen van zakelijke teksten? In deze workshop gaan de deelnemers samen met de docent Hanneke van der Heijden aan de slag met literaire teksten. De deelnemers vertalen voorafgaand aan iedere workshopdag een deel van een kort verhaal van een Turkse auteur. Aan de hand van de ingeleverde vertalingen en oefeningen tijdens de workshop komen allerlei aspecten die literair vertalen interessant en soms ook ingewikkeld maken aan bod. De bespreking van de fragmenten wordt waar nodig aangevuld met korte vertaal- en schrijfoefeningen, en geïllustreerd met voorbeelden uit Van der Heijdens vertaalpraktijk.

Meer informatie

De cursusdata en -tijden zijn: zaterdag 8 april van 09:30 tot 14:00 uur en zaterdag 15 april van 09:30 tot 14:00 uur. Let op: inschrijven kan alleen als je op beide cursusdagen aanwezig kunt zijn. Deelname kost € 375,- exclusief btw. Er kunnen 15 PE-punten worden behaald. Zie voor meer informatie de website van MasterTolken.