CELA op Wintertuinfestival in Nijmegen

21 maart 2023 - Evenementen

In het paasweekend doet het Europese talentontwikkelingsprogramma CELA het jaarlijkse Wintertuinfestival in Nijmegen aan. Er zijn verschillende evenementen bij te wonen, zoals voordrachten, lezingen en debatten. Daarnaast zijn er op zaterdag 8 april verschillende workshops van CELA-alumni, waaronder een workshop literair vertalen.

De schrijvers en vertalers van CELA reizen verschillende literaire festivals in deelnemende Europese landen af. Het Wintertuinfestival in Nijmegen is de zevende stop. De volgende CELA-bijeenkomsten maken deel uit van het uitgebreide festivalprogramma:

8 april

Workshop vertalen

o.l.v. Anne Lopes Michielsen

13.00-14.30 uur in het Festivalhuis te Nijmegen

Workshop korte verhalen schrijven

o.l.v. Lotte Lentes

15.00-16.30 uur in het Festivalhuis te Nijmegen

10 april

ON CHANGE

Nisrine Mbarki gaat in gesprek met schrijvers Mirt Komel, Anna Beata Háblová, Sara Micello en vertalers Sandra Verhulst, Blanka Juranová en Staša Pavlović

16.40-17.30 uur in Doornroosje te Nijmegen

Translators' Café

Panelgesprek met Joep Harmsen, Staša Pavlović, Pavle Trkulja, Sandra Verhulst, Finne Anthonissen en Charlotte Pothuizen

19.40-20.20 uur in Doornroosje te Nijmegen

Klik hier voor meer informatie, tickets en het gehele programma van het Wintertuinfestival.

Over CELA

Connecting Emerging Literary Artists (CELA) is een ambitieus Europees talentontwikkelingsprogramma voor opkomende schrijvers, vertalers en literair professionals. Met CELA ondersteunt Wintertuin, samen met tien partners uit tien Europese landen, 30 talentvolle schrijvers, 79 vertalers en 6 literaire professionals. De geselecteerde talenten voor CELA doorlopen een intensief traject van vier jaar, gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, tools en een internationaal netwerk. Ze delen werk, en overbruggen de afstanden tot elkaar, de literaire industrie en het Europese publiek.

Zie voor meer informatie de website van CELA. 

Collage met foto's van de kandidaten van de huidige editie van CELA.