De Gidsmiddag over meertaligheid

Datum: 26 november 2023

Literair tijdschrift De Gids organiseert op zondag 26 november een middag over meertaligheid, aansluitend op het novembernummer. Wat gebeurt er wanneer schrijvers en kunstenaars meerdere talen toelaten in hun werk? Waar begint en eindigt een taal? Welke literaire en politieke implicaties zijn verbonden met meertaligheid?

De gelauwerde dichter en vertaler Don Mee Choi komt naar Amsterdam om de Gidslezing 2023 te houden. Haar lezing 'My Hardly English' gaat over meertaligheid en sluit aan bij het novembernummer van De Gids.

Don Mee Choi schreef onder meer de dichtbundels DMZ ColonyHardly War, en The Morning News is Exciting. Haar werk werd bekroond met de National Book Award en ze ontving vele fellowships. Tegenwoordig woont ze in Berlijn, waar ze, naast haar dichtwerk, Koreaanse poëzie vertaalt naar het Engels.

Naast de lezing van Don Mee Choi houdt de Sri-Lankaans-Australisch-Vlaamse kunstenaar Ahilan Ratnamohan een performance en wordt een korte film van kunstenaar Nicoline van Harskamp getoond. Maria Barnas gaat hierover met haar in gesprek. Meertaligheidsexpert en dichter Mia You leidt de middag in. Pelumi Adejumo en Maria Paris Borda dragen de gedichten voor die zij voor het novembernummer van De Gids schreven.

De Gids wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds via de regeling Literaire tijdschriften.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 26 november, 15.00-17.00
  • Locatie: de Brakke Grond te Amsterdam
  • Kaarten € 12,50, via de Brakke Grond
poster met daarop het woord meertalig