Colloquium “Transatlantic Flows: The Circulation of Literature between the Americas and Europe” (Vrije Universiteit Brussel)

Van 13 juni 2023 – tot 14 juni 2023

Op 13 en 14 juni 2023 vindt het colloquium “Transatlantic Flows: The Circulation of Literature between the Americas and Europe” plaats aan de Vrije Universiteit Brussel. Het symposium behandelt onder meer de rol van vertaling in trans-Atlantische dynamieken van de canon.

Het symposium brengt wetenschappers van vergelijkende literatuurwetenschap, literatuur-, vertaal- en cultuurwetenschappen samen om deel te nemen aan de discussie over, onder meer, vertaling en literaire hiërarchieën, de rol van vertaling in trans-Atlantische dynamieken van de canon, inmenging en afhankelijkheid in literaire systemen, literaire legitimiteit en prestige door vertaling.

Organistie ligt in handen van Arvi Sepp (VUB), Marie-Hélène Torres (Universidade Federal de Santa Catarina) en Luana Ferreira de Freitas (Universidade Federal do Ceará). Voor meer informatie en aanmelding, contacteer Arvi Sepp via arvi.sepp@vub.be.