Uitreiking Cultuurfonds Vertaalprijs Martinus Nijhoff

09 april 2024 - Prijzen en nominaties

Op donderdagavond 18 april reikt het Cultuurfonds de Cultuurfonds Vertaalprijs Martinus Nijhoff uit aan Paula Stevens. Zij krijgt dit jaar deze prijs voor haar omvangrijke en boeiende oeuvre van literaire vertalingen uit het Noors. Bij deze is eenieder uitgenodigd om dit heuglijke moment bij te wonen. De uitreiking heeft plaats in Felix Meritis te Amsterdam. Lees verder voor meer informatie en aanmelding.

poster met foto van winaar Paula Stevens en praktische informatie over locatie en tijd van de uitreiking

Met de Cultuurfonds Vertaalprijs Martinus Nijhoff onderstreept het Cultuurfonds al sinds 1955 het belang van literair vertalen. Want literair vertalen is meer dan het bouwen van bruggen tussen culturen. Het gaat ook over het openen van onze blik, het raken van elkaars hart, het verrijken van onze geest en het verbinden van inspiratiebronnen. 

Aan de prijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden.  

Praktische informatie 

Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam 
Ontvangst: vanaf 17.30 uur  
Uitreiking: 18.00 uur - 19.00 uur
Aansluitend is er een receptie.

Programma

Deze avond viert het Cultuurfonds de toekenning van deze prijs met een feestelijk programma waarbij vertaler Paula Stevens centraal staat. In het bijzonder is er aandacht voor de aanwezigheid van Johan Harstad, auteur van Max, Mischa & het Tet-offensief. Hij zal een ode brengen aan zijn vertaler Paula en met haar in gesprek gaan over het vak. 

- Opening door Cathelijne Broers, directeur Cultuurfonds
- Introductie door Sahand Sahebdivani, dagvoorzitter
- Poëtische ode door dichter Nisrine Mbarki
- Muziek door Eva van Manen
- Ode aan het vertalen door de Noorse auteur Johan Harstad
- Borrel

Aanmelden

Deze uitreiking is in samenwerking met het huis voor taal, de Nieuwe Liefde. Er is beperkt plek dus meld je snel aan via onderstaande knop. Je ontvangt dan een bevestiging van de aanmelding in je e-mailbox.